ГАЛЕРИЯ

Патронен празник на училището

           На 07.12.2015 г.  се навършиха 106 години от рождението на поета Никола Йонков Вапцаров – патрон на ОУ „Н. Й. Вапцаров”.  Седмицата от 30.11 до 06  Декември беше посветена на патрона на нашето училище и наситена с много и различни изяви. 
           По различни и разнообразни начини учениците от І до ІV клас през седмицата се запознаха с детската поезия на Вапцаров,  илюстрираха стихотворения, подреждаха пъзели, прожектирани бяха филми за живота на поета. Представена бе  презентация за   живота и творчеството на Вапцаров.
          На 04.12 с учениците от ІV  клас се проведе викторина на тема „Какво знаем за човека и поета Никола Вапцаров?”
          На 03.12 от 14,00 ч. с учениците от V и VІ клас  се проведе забавно занятие с викторина  и драматизация в мултимедийния кабинет.
          В часовете по изобразително изкуство от V до VІІІ клас  се проведе конкурс за най-сполучлив портрет на Вапцаров и проект за емблема на училището. 
           На 07.12,  в деня на празника,  беше открита изложба, посветена на патрона  и се проведе  традиционният  Вапцаровски крос датиращ от 1975 г.

 

 

http://www.kazanlak.com/news-19948.html

Патронен празник на училището Патронен празник на училището Патронен празник на училището Патронен празник на училището Патронен празник на училището Патронен празник на училището Патронен празник на училището Патронен празник на училището Патронен празник на училището Патронен празник на училището Патронен празник на училището Патронен празник на училището Патронен празник на училището Патронен празник на училището Патронен празник на училището Патронен празник на училището Патронен празник на училището Патронен празник на училището Патронен празник на училището Патронен празник на училището Патронен празник на училището Патронен празник на училището Патронен празник на училището Патронен празник на училището Патронен празник на училището Патронен празник на училището Патронен празник на училището Патронен празник на училището